Alt er relativt og usikkert her i livet. Men det er en ting som ingen kan endre på; Vi blir alle født og vi skal alle dø.

Lengden på livet vi får utdelt er forskjellig fra person til person. Noen får så vidt trekke pusten etter å ha forlatt mors liv, noen dør før de forlater det. Noen overlever sine barn og lever til de er hundre år.

Men døden, den virker skremmende på de fleste. Hva er det med døden som skremmer oss, som gjør at vi kaldsvetter og ber på våre knær om å få leve en dag til?

Vi vil ikke tenke på at vi en dag skal miste våre foreldre, besteforeldre, venner osv. Døden er noe vi skyver foran oss, lar den ligger der fremme, i uvisshet og i mørket.

Man hører om de som føler at livet ebber ut, de kjenner at deres tid på jorden er snart oppbrukt. Det er noen som venter på dem, venter på at de skal ta farvel  og gjøre de siste forberedelsene. Enkelte blir frastjålet livet av andre, ved ulykker, drap og vold. Noen velger å ende sitt liv og går til den andre siden i håp om stillhet og fred.

Vi som sitter igjen er sjokkert, lammet, fortvilet og vi savner de vi har mistet så intenst. Når de er borte så ser vi hvor mye de betydde for oss, hvor mye vi savner dem og vi innser hvor mye vi ikke fikk sagt.

Men hvorfor skal vi vente?

Vi vet jo at vi alle skal dø en dag, vi vet bare ikke hvordan og når de dør. Hvorfor vente med å fortelle din beste venn alt du har på hjertet? Hvorfor vente til døden har hentet mamma eller pappa før man tenker over hva de betyr for deg? Er det vits å vente? frisk å rask..

 

Hvorfor ikke leve etter ett par enkle regler istedenfor..

1. Si adjø som om det var siste gang du får se de du har kjær.

2. Si hei med glede, fordi du fikk anledning til å se dem en gang til.

3. Ikke dra fra noen i sinne og med uoppgjorte ting. Du vet ikke når eller om du får snakke ut med de igjen.

4. Lev hver dag som om den var den siste, for det er da du nyter livet.

5. Gjør det som er bra for deg og det du får glede av. 

6. Vis de du har rundt deg at du e gla i dem, med ord og handlinger. 

7. Ikke bruk tiden din til å passe inn i A4 boksene som er laget av samfunnet. Bruk heller tiden på å finne din egen boks, der du trives. 

8. Ikke utsett alt du har lyst å gjøre fordi det er så mye annet du MÅ gjøre. 

9. La sinnet og hat gå i glemmeboka og ta vare på de gode tingene. Vi trenger ikke det negative. 

10. Husk, når vi går i graven så får vi ikke med oss noe. Kanskje har vi gods og gull som etterkommere arver. Men det de blir å huske er minnene dere hadde sammen.

Lag minner som kan arves. Gods og gull forsvinner, minner de består.

 

Så ta vare på alle rundt dæ og vis at du e gla i dæm.. d kan være for seint i mårra…

© 2017, Eileen. All rights reserved.

One thought on “Leveregler

  1. Hei!
    Det er viktige leveregler !!!
    Men det er ikke enkelt å leve etter disse reglene. Man glemmer fort……………… Men om alle tenkte over at ingen har noen garanti for noe her i verden………….ja……og dagen er ingen selvfølge 🙂

    God klem til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *