1 av 4 kvinner vil oppleve voldtekt.

1 av 3 kvinner vil oppleve seksuell trakassering.

1 av 6  jenter vil oppleve incest.

1 av 7 gutter vil oppleve seksuelt overgrep.

0ver 80 prosent av voldtektene skjer av noen man kjenner, venn, kjærest osv. 

50 prosent av vold som skjer i hjemmet har ført til drap. 

 

I dag tok jeg mitt første steg for IKKE å bli en del av statistikken. 

Jeg deltok på Krav Maga selvforsvarskurs for kvinner.

 

Du lurer kanskje på HVA Krav Maga er for noe, så jeg skal forklare dette kjapt. Anbefaler deg å gå inn på Krav Maga sin egen side www.kravmaga.no. De neste to avsnittene er hentet fra deres side.

«Krav Maga er et unikt og logisk system for selvforsvar, kampferdigheter og defensiv taktikk . Det er ingen tradisjonelle eller sportslige elementer i Krav Maga. Treningsmetodene blir basert på tilpasning av instinktiv respons gjennom prinsippbasert læring, noe som resulterer i ferdigheter som blir praktisk i løpet av kort tid og nyttig under stressende forhold.

Krav Maga består av tre pilarer; selvforsvar, kampferdigheter/taktikk, samt beskyttelse av tredje part og VIP. Krav Maga er et praktisk og realistisk system som lærer hvordan å unngå, forebygge, avskrekke eller håndtere alle typer voldelige konfrontasjoner.»

I dag fikk vi kurs i selvforsvar for kvinner. Vi ble introdusert til 3 fantastisk herlige instruktører. Bildet over viser alle tre, fra venstre: Sandra, Cindy og Hans Marius. Du kan selv tenke deg hvem av disse som var «testperson». Joda, det var den ene mannen blant nesten 30 kvinner.

På Kravmaga.no sin side står dette om Womans divisjon.

«Krav Maga Global (KMG) Norge har sin egen avdeling med Krav Maga for kvinner, en såkalt Womens Division, hvor vi spesialiserer treningen for kvinner i alle aldre. Instruktørene er kvinner, problemstillingen er angrep som er spesifikke for kvinner og løsningene er tilpasset kvinner.

Målet for ?Womens Division? er å utvikle indre kraft hos våre kvinnelige utøvere, ikke bare lære å slå og sparke. Å lese situasjoner før de skjer og si NEI så det forståes, er viktigere en å kunne noen enkle grep som kanskje fungerer.»

Det var akkurat det vi fikk lære i dag. Men som instruktør Cindy forklarte: Det beste forsvar er en god hundre meter! Mange ble stående som spørsmålstegn over dette, men vi forsto etterhvert. For det beste forsvaret er ikke å bli stående fast i en kamp, det beste forsvaret er å UNNGÅ kamp, man skal komme seg løs, for så å springe LANGT bort fra situasjonen. Det å unngå faretruende situasjoner, ta forholdsregler, være våken når man går ute, være forberedt, er viktig.

Senario:

Se for deg at du er på tur hjem fra byen. Du går med hodet ned for å taste på telefonen, eller du har musikk på ørene. Får du med deg det som skjer rundt deg? Kan du identifisere din angriper for eksempel?

En angriper vil oftest gå etter ett offer som er svakt. Hvis du retter ryggen opp, leser situasjonene som kan oppstå, så er du bedre rustet. Ikke bare vil du være mer forberedt på at noen kan angripe deg, men hvem ville du angrepet?

Den som ser deg og er forberedt eller den som er oppslukt i telefonen?

 

Jeg vil vise deg litt av hva man kan lære hvis man blir med Krav Maga familien. 

Her er Cindy og Hans Marius i action, i scenesatt for min lille blogg..


Hva gjør du i en slik situasjon for eksempel? skroll ned så ser du..


Sist men ikke minst så avsluttes det hele med det beste forsvar, en god hundre meter!


Eller hva med denne situasjonen?


Igjen, det beste forsvar er hundre meter! 

Jeg anbefaler ALLE å ta ett selvforsvarskurs. Vi kvinner er dessverre fysisk svakere enn menn, vi er mindre og vi er «opplært» til å være «svak». Jeg fikk 5 timer med lynkurs i Krav Maga, selvforsvar. Jeg lærte så mye om meg selv, hva jeg kan gjøre, hvor viktig det er å være bevisst!

For hvis du blar nedover en hvilken som helst avis, så vil du alltid finne episoder med vold, drap, voldtekter osv. Det blir ikke mindre vold i verden, det blir mer!

JEG har ikke tenkt å falle inn i statistikken, jeg skal gjøre det jeg kan for å forsvare mitt liv! Hva vil du?

Hvis du bor i Tromsø omeng og har facebook, så anbefaler jeg deg å trykke deg inne her. https://www.facebook.com/kravmagatromso/?fref=ts  ( Eller trykk HER så finner du den nærmeste klubben for deg, facebook eller ikke. Da kommer du til klubboversikten på Krav Magas hjemmeside)

Da kan du følge med om det kommer nye kurs, eller du kan rett og slett melde deg på nybegynnerkurset som starter i januar i Tromsø.

 

 

Til sist vil jeg takke alle tre instruktørene for ett fantastisk opplegg i dag.

Dere er dyktige! Dere lærte meg at selv om vi er små, «svake» kvinner, så skal man ikke skue hunden på hårene. Vi KAN slå fra oss. Vi KAN forsvare oss selv. For min del lokket dere frem noe i meg, sådde ett frø. Nemlig selvtillit! I orboken er ordet forklart slik:  tillit til egen evne og dyktighet!

Takk til dere; Sandra, Cindy og Hans Marius!

 

#kravmaga #kmg #selvforsvar #kvinner #forsvar

© 2016 – 2017, Eileen. All rights reserved.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *