Mediakaos.blogg.no har lagt ut en challenge. Nok en gang kaster jeg meg med, for det er om det positive og det elsker jeg!

Trykk HER for å komme til challengen hennes.

Her er ordene vi har fått utdelt. (trykk på ordene for å se innlegget som tilhører)

1. Kompliment / ros

2. Kreativ

3. Positive egenskaper

4. Til ettertanke

5. Tilbakemelding

6. Kjærlighet

7. Omsorg

Positive egenskaper

Hva skal man si om dette? Hva er egentlig en positiv egenskap? Hvem skal vurdere hva som er bra eller dårlig?

En egenskap er ett karaktertrekk, noe som på en måte beskriver en person. Alle har positive egenskaper, men de alene kan ikke beskrive en person.

Alle har vi positive og negative egenskaper men hvilken av de er det vi lar komme frem?

Hvis du er kjempeflink til å se hva andre trenger og behøver, men ikke gidder å gjøre noe med det; er det da en positiv egenskap med negativ virkning?

Hvis du gir av deg selv hele tiden og sørger for at alle har det bra, men glemmer helt av å ta vare på deg selv; er det da en positiv egenskap med negativ virkning?

 

Men det er noen ting som alle mennesker burde tenke over og ha som en egenskap. 

Å se det beste i andre mennesker, uansett hva de har gjort. Selv de som har tatt liv og gjort grusomme ting, kan de forsatt ha positive egenskaper. Men det forsvinner i alt det vonde de har gjort.

Tilgivelse er en annen egenskap man burde lære seg. Hvis vi ikke kan tilgi andre for det som er gjort, så vil vi ødelegge oss selv innvendig til slutt. Sinne og sårhet vil spise oss opp innefra og til slutt er det bare ett skall igjen.

Forståelse er en ting som er verdt å tenke over. Hvis man har forståelse for at ting ikke er likt, at vi alle er og opplever ting forskjellig, så vil det bli lettere for alle parter.

Aksept. Å kunne akseptere at du er den du er og jeg er den jeg er, uten at det skal føre til at man dømmer andre.

Å kunne gi og ta imot komplimenter. Å kunne løfte en annens dag med ett par varme ord og tanker, vil gjøre din egen dag bedre. Det er ikke så vanskelig, det er bare å se det beste i alle mennesker!

Takknemlig bør alle være. Vi bør takke de høyere makter, naturen eller hva du enn tror på, for at du får våkne til en ny dag og leve! Det er så mye i livet å være takknemlig for!

Hva er mine positive egenskaper? 

Jeg er tilgivende, noen ganger for tilgivende for mitt eget beste.

Jeg tror at det er noe godt i alle mennesker og prøver å gi alle en ny sjanse. Noen ganger klarer jeg ikke det, men da er det for at jeg ser at det ikke er bra for meg og mitt liv. Men jeg tilgir likevel og går videre.

Jeg er omsorgsfull og tar ofte på meg andres problemer og ønsker å hjelpe dem. Noen ganger glemmer jeg meg selv og sliter meg selv ut. Det innser jeg aldri før det er for sent, men jeg lærer.

Jeg har lært å se det positive i det som skjer. Selv om ikke ting ble akkurat som jeg hadde tenkt, så er det allikevel NOE bra med det. Det har gitt meg en bedre hverdag.

Jeg er sta! Det kan være både positivt og negativt, men jeg står for det jeg mener og gjør det jeg lover andre.

Jeg er takknemlig! Velsignet som jeg er med alt i livet mitt, så er jeg takknemlig for alt! Oppturene, nedturene, dagene der jeg føler meg elendig og dagene der jeg føler meg på topp. Menneskene som er og har vært i mitt liv, de har formet meg til den jeg er!

 

JA positive egenskaper har alle. Det er bare det, lar vi de komme frem og tør vi stole på at vi er bra nok? 

 

© 2016 – 2017, Eileen. All rights reserved.

6 thoughts on “Positive egenskaper

 1. Vi har det med å være i hodet til hverandre vi… <3 Jeg er så veldig enig med deg i det du skriver her, og det var utrolig godt skrevet! 😉
  <3 Stor klem

  1. Hihi.. Ja vi har det! Det der møtet oss i mellom må vi få til i sommer! 🙂
   Takk foresten for fine ord!

 2. Utrolig flott innlegg 🙂 Sååå enig med deg. Det er og egenskaper og verdier eg håper eg har klart å lære ungene til å ta med seg, når de flyr ut av rede.. <3
  Klem

  1. Tusen takk! ja de verdiene er viktig å utstyre barna med før de forlater.. 🙂
   Klem til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *