Er det ikke utrolig at måten vi føler oss på, gjenspeiler seg i alt man gjør? Det er ikke noe vi tenker på til daglig men det er kanskje noe vi burde gjøre.

De dårlige dagene

De dagene du våkner med en tung grå sky over deg og det virker som at Murphys lov er standaren for dagen. «Alt som kan gå galt, vil gå galt» Man fortsetter dagen og tenker på alt som går galt. Hodet fylles av tanker om det negative og det bare baller på seg med mer av det negative.

Når kvelden kommer er det så vidt man tør å legge seg, for man er redd for at huset skal ta fyr mens man sover. Dagen gikk jo til helvete uansett så hvorfor ikke natten med?

De gode dagene.

Så er det de dagene når man våkner og solen skinner både ute og inne. Alt går på skinner og faller på plass. Den ene gode overraskelsen etter den andre melder seg og man går med ett fårete smil fra morgen til kveld.

Når man da legger seg så sovner man med ett smil om munnen og føler en evig takknemlighet for en så fantastisk dag!

Du bestemmer selv hvordan dagen din skal bli.

Tenker du noen ganger over at det er du selv som er ansvarlig for de dårlige dagene? Det er faktisk du selv som gir de dårlige vibbene liv og næring.

Selv om du slår deg idet du går ut av sengen så trenger det ikke ødelegge alt. Selv om brødskiven faller med feilsiden ned på fanget ditt og skitner til klærne dine, så er det ingen grunn til å la det ødelegge dagen din.

Hvis du tenker tanken «Alt går galt i dag! Ingenting skal gå min vei, det er så typisk!» så er det faktisk det du vil få mere av. Snu det og tenk heller «Pytt sann, da får jeg skifte klær da, da var det ikke meningen at jeg skulle ha dette på.»

La ikke en liten hendelse ødelegge alt.

1940583-7-1442065564078

Hvordan kan man snu dagen?

Sett på musikk som gjør deg glad og gir deg gode vibber. Se på bilder som gjør deg glad og som gir deg gode minner! Eller prøv ett annet triks:

Finn en blyant/penn og sett den mellom fortennene dine. Ikke la leppene berøre blyanten/pennen. Du vil nok se litt rar ut når du gjør dette, men du vil lure hjernen til å tro at du smiler. Du vet, ett smil kan gjøre underverker og hvis hjernen tror du er glad, så blir du nok glad.

Sett kropp, sjel og sinn i en positiv innstilling og det positive trekkes til deg. Du blir hva du tenker, sies det.

Du kan tenke deg positiv eller negativ, valget er ditt.

Du bestemmer selv

Jeg har ikke alltid klart å snu den negative dagen til en positiv dag. Jeg har ofte latt meg trekke ned i kjelleren og dagen har ikke blitt bedre. Men nå har jeg tatt ett valg om å snu livet mitt og sinnet mitt. Jeg skal alltid lete etter det positive med det som skjer, uansett hvor tragisk og dumt det er.

Det er jo jeg som bestemmer over mitt eget liv og da burde jeg da virkelig kunne bestemme over mitt eget sinn også? Jeg tror jeg gjør det, så heretter skal jeg finne noe positivt med alt som skjer og la det styre dagen min.

For det er vi selv som bestemmer over vårt liv og hvordan vi skal ha det, så hvorfor ikke da velge den positive veien?

1940583-11-1427144051327

For det er jo faktisk vi selv som bestemmer hva som bringer oss lykke….

 

Hva med deg? Klarer du å finne noe positiv med det som hender deg i løpet av dagen? 

© 2016 – 2017, Eileen. All rights reserved.

6 thoughts on “A state of mind

  1. Supert! Hver dag er en gave, en skinnende mulighet! 🙂 Ha en super dag Frodith!

 1. Det er ikke lett det er i alle fall sikkert. Men vi mennesker har nok større makt over oss selv enn vi er villig til å innrømme. Det er for lett å pleie de vonde tingene.. og ikke bare kaste de bort og bli kvitt de. 🙂 Ha en fin helg

  1. nei lett er det ikke! Men vi må i allefall forsøke å finne det positive, alt blir så mye bedre da.. Ha en fin helg du også!

 2. Bra skrevet, og veldig gode tips her Eileen! <3
  Ja, det er meg, som må snu min dag! Tankens kraft er enorm! <3 Men det er jammen meg ikke enkel..
  <3 Fredagsklem

  1. Takk! Ja vi er selv ansvarlig for vår egen lykke og hverdag.. Enkelt er det ikke men vi må prøve! Så lenge man gjør sitt beste så blir det mye bedre enn å bare tenke på det negative!
   Ha en fin helg flotte Unni!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *